Monday, March 31, 2008

"CJ 7 bukan sekadar komedi semata-mata"

comel x saye dekat gua nie

JIKA disebut filem Shaolin Soccer dan Kung Hu Hustle yang ditayangkan pada tahun 2001 dan 2004, dah tentu kite ingat citer die buat lawak jer kan...
setakat nie 2 filem die memang masuk box office la kan memang meletup kat pawagam, Stephen Chow diiktiraf sebagai pelakon komedi nombor satu Asia.kalah saiful apek.hehehe....
Sempena dengan kedatangan Tahun Baru Cina, diorang datang ke malaysia untuk mempromosikan filem terbaru diorang yang berjudul CJ7 yang turut dilakonkan oleh Kitty Zhang dan Fun Min Hun.

(nie la stephen za ngan cj 7 sedang tengok UFO)

erm kaza dapat tahu yang citer nie lain dari filem die sebelum nie sebab bukan sekadar komedi kerana kali ini die masukkan unsur-unsur kekeluargaan la so citer nie lebih bermakna la kan.
kaza dah tengok citer nie memang best sebab bukan sekadar citer kalau tengok memang sakit perut la nak gelak jer kan...tapi minat punye pasal kaza pun ade beli bear nie yang kecik(gambar diatas)and kaza bawak pergi kem and siap ambil gambar lagi dalam gua...kire jadi maskot kumpulan kami la(kumpulan cj7)hehehe....erm lagi satu yang menariknya citer nie watak anak die bukan la seorang lelaki tapi seorang budak perempuan la.terkejut kan sebab sekali pandang memang nampak lelaki la,tapi masalahnya bila tengok kali kedua sama gak nampak cam laki...so kire tengok banyak kali la k kalau cam la yang budak 2 budak perempuan kan...dari sedikit selidik yang kaza wat kt internet didapati hampir 10,000 orang kanak2 datang cuba watak 2 tetapi yang dapat nye perempuan...budak laki kat sane memang x pandai berlakon kot.hehehe...so ape2 korang kene la tengok dulu citer nie kan and aku sediakan sedikit rakaman untuk korang...so diharap enjoy ngan pendedahan aku kali nie k...wassalam....


video

Wednesday, March 26, 2008

ac mizal - di sini

URL contribute by :: mp3seeder, (requested by farah)
Click the link below for download this mp3…
AC Mizal - Di Sini

Tuesday, March 18, 2008

google vs yahoo


Semua orang kenal ape itu Yahoo dan Google. Sapa tak kenal tu, kasi hantuk kepala kat dinding 2 kali.. InsyaAllah, esok lusa tahu la tu.. hehe.. Dulu Yahoo ngan Google ni selalu bersaing berkenaan dengan email. Yahoo kasi 1GB, Google kasi 2GB. Tak abis abis ngan persaingan sihat mereka. Masing-masing nak usya user supaya guna product diorang. Kalau Google guna Iframe Ajax untuk Email diorang, Yahoo pon dah kuarkan BETA plak untuk email diorang dengan Iframe Ajax yang lebih kurang sama. Then, IM (Instant Message) Software plak. Yahoo yang dah memang famous ngan Yahoo Messenger sebelum ni sering bersaing dengan MSN, Google plak kuarkan dia nye Google Talk. Pendek kata persaingan ni memang takkan abis tapi baguslah, yang untungnye kita ye tak?

Skang ni diorang bersaing plak ngan software untuk nak cun kan windows.. Kalau Yahoo boleh berbangga dengan Yahoo! Widget, Google pon nak kuarkan jugak dia nye desktop enchancement yang diberi nama, Google Desktop. Sekali lagi kita juga yang untung. Hehe ..kaza dah try kedua-dua software ni, dan my opinion la, Yahoo! Widget memang lebih cool dari Google Desktop. Google Desktop dia guna sidebar dan lebih berat nak mampos… tapi kalau Yahoo! Widget bebas skit ikut suka hati user nak letak mana widget tu dan lebih ringan skirt. Dan design kebanyakkan untuk Yahoo! Widget memang lebih menarik dan banyak dari Google Desktop.

Ni ade screenshot untuk kedua-dua nya. Korang leh la nengok ape bezanya kedua-dua software ni. Korang klik pic tu. Tapi tunggu kejap dia load. Sabar la sket.. bila pic dah kuar, jangan lupe tekan button kat penjuru sebelah kiri atas tu untuk full size pic.

Google Desktop :

Yahoo! Widget :
So camana? dah cuba? Ermm … tapi tu la .. bagi kaza, Yahoo memang lebih jauh istimewa dari Google ni. Ermmm … Dalam kelainan kedua-dua software ni, ade satu je sama. Tahu ape yang sama tu? Kedua-duanya membuatkan PC korang lembap. So kalau RAM kurang dari 512 tu, lupekan je la .. atau korang nak pc korang hang selalu.. haha .. cantik pon x guna kalau lembap nak mampos..

Friday, March 7, 2008

pengundi hantu di ijok


Ok, posting kali ni pasti akan menceriakan
kipas susah mati dunia politik kat Malaysia
ni. kaza dapat info ni dari forums
Scukz.Com mengenai pengundi hantu di Ijok.
Logik ke budak 8 tahun untuk mengundi di
pilihanraya? logik juga ke untuk dia
mendaftar di Suruhanjaya Pilihan Raya
(SPR)? So di mana silap dia ek? agaknya
inilah taktik yang digunakan oleh sesebuah
parti politik untuk mendapat majoriti
undian dari pengundi? pengundi ape?
pengundi hantuuuuuuuuuu…. hehehe.. kaza
just mampu tersenyum ajelah melihat senario ni.
Lawok-lawok..
Kepada sesiapa yang rajin tangan
tu, ape kata pergi gegar inbox email SPR
tanye ape kejadahnye semua ini?
Kalau y’all nak check sendiri, boleh ke
website ni:
http://daftarj.spr.gov.my/daftarbi.asp
Dalam ruangan IC Number, masukkan ni:
990518610029....
kaza harap negara kita dapat terus maju
dengan memperjuangkan ciri-ciri
Islam.... :)

"jelmaan wajah aneh di masjid kristal terengganu"


nie adalah masjid kristal di terengganu,mmg cantikkan masjid nie teringin aku nak g solat kat masjid nie nnt ade la rezeki kot.untuk membuat masjid nie lebih 200juta diperlukan,dimana ianya mempunyai segala jenis masjid yang ade di sejarah tamadun Islam di dunia nie kire nie paling mahal la setakat nie kat malaysia.lambang keagungan Islam di malaysia,aku bangga sebagai orang Islam n rakyat malaysia.hargai la masjid ini dengan selalu datang sembahyang jangan masjid jer besar n cantik tapi orang yang datang boleh kire dengan jari jer..
takbir.....ALLAHHUAKBAR........
TETAPI SAKSIKAN DAHULU VIDEO YANG BAKAL AKU TUNJUKKAN PADA KORANG SEMUA.......

video
sudah saksikan ker...erm ape pendapat korang pasal video nie..erm aku xnak komen sangat la pasal nie pasal aku bukan arif sangat kan just nak bagi renungan jer kat korang semua bertapa besarnya kuasa ALLAH dimana semuanya boleh terjadi dengan kehendak Nya...klu tengok betul2 wajah yang menjelma 2 macam seorang manusia yang tua n berjangut.kalau korang xbpe nampak boleh la tengok video nie kat youtube k.ingat video nie bukan yntuk kelirukan korang tapi sebagai renungan kita bersama n segala yang terjadi ALLAHUALAM....sekian askum.

kisah benar_jerat percintaan

aku baru tahu pasal lagu ni. Itu pun sebab
room mate aku, diorang yang beria-ia sangat
nak lagu ni. Diorang cakap kat aku lagu ni
best gila dan dinyanyikan oleh seorang
banduan bernama Hazwan sehari sebelum dia
mati di tali gantung. Dengar setiap bit bit
lagu ni, betul-betul membuatkan hati terasa
something yang sukar nak diluahkan. Syahdu
sangat lagi-lagi jika dikenang memang betul
itu lagu yang dinyanyikan seorang banduan
sebagai permintaan terakhir. Cuba korang
selami hati seorang lelaki yang menjadi
mangsa pendustaan sebuah cinta. Dari
sedikit research yang aku buat, begini
ceritanya.
Arwah Hazwan ni bercinta dengan seorang
gadis. Sedang asyik mereka bercinta, Ex-
boyfriend gadis tersebut telah merayu untuk
kembali kepada gadis tu. Si gadis ni jadi
serba-salah and of coz, dah tentu dia masih
ada rasa sayang pada ex-boyfriend dia tu.
So si gadis ni buat keputusan untuk memilih
lelaki tersebut dan meninggalkan Hazwan.
Dek kerana rasa frust (ini dinamakan cinta
sejati), Hazwan sanggup membunuh lelaki
tersebut dan satu lagi fakta yang aku
jumpa, dia turut membunuh ex-girlfriend dia
tu.Bagaimana la keadaan dia masa 2. Sanggup
membunuh kerana cinta. How damn’nya menjadi
seorang gadis yang buta menilai cinta
seorang lelaki. Ya, Cinta sejati seorang
lelaki. Lelaki yang sebenar. Hazwan
dijatuhkan hukuman gantung sampai mati.
Semasa di penjara, sehari sebelum dia
digantung, pegawai penjara bertanya ape
permintaan terakhir Hazwan sebelum mati.
Hazwan hanya mahukan sebuah gitar dan pita
rakaman untuk merakamkan lagu ni dan dia
suruh pegawai penjara tu untuk sebarkan
lagu ni. Ada lagi fakta yang kata kawan-
kawan Hazwan yang datang ke penjara untuk
merakamkan lagu ni. Allahualam. Apa pun,
semoga Allayarham Hazwan ditempatkan
bersama-sama orang yang beriman. Jikalau’
lah gadis itu masih hidup (jika fakta tu
salah), aku nak dia tahu yang dialah insan
paling zalim dalam dunia ni. Tolonglah,
hargailah cinta seorang lelaki.
Kejadian ni baru lagi lebih kurang 4 atau 5
tahun yang lepas.

video

hazwan_cinta tiga segi(lirik)

Bertahun sudah ku menunggu diri mu
Akhirnya kau menjadi milikku
Sukarnya untuk ku melupakan mu
Kerna kau ku cintai selalu

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Tapi sayang kehadiran kekasih lama mu
Datang kembali mengenang cinta dahulu

Mengapa ini semua harus berlaku
Apakah ini semua kerna diri ku
Sedangkan aku cuma watak dalam percintaan
Tak sanggup aku melepaskanmu

Kau ibarat terperangkap ditengah lautan
Tak tahu mana arah untuk kau menuju

Dikau pinta untuk melepaskan mu
Terpaksa aku turutkan
Mungkinkah ini suatu pengajaran
Di dalam percintaan

pengacara tv 3 paling hot

Kadang2 aku rasa cam tertipu plak ye. Betul jugak kata orang, ” Dont judge a book by it cover ” .. tapi bidalan ni selalunya menyeru kita supaya tidak memikirkan yang buruk-buruk mengenai seseorang. Tapi bidalan ni juga kadang-kala menyebabkan kita menyilap tafsir kepada seseorang yang dikaca tv pijak semut pon tak mati.. Punye la sopan santun.. kalau keluar kat MHI atau Medik TV tu, abis semua mak nenek kat Malaysia ni mengidam nak jadikan menantu.. tapi lepas nengok gambar2 yang aku akan dedahkan ni, pastinya mak nenek di Malaysia ni akan menganggap mimpi ngeri je la jadikan that girl menantu.. Hoh!! Hipokrit sungguh!! buat topic khas dalam rancangan Sensasi kat TV3 bagus ni. Kasi hentam personality satu bumbung!! Hehe..

Susah nak percaya dia ni boleh berpakaian macam ni. Bukan agak memalukan, tapi sangat-sangat memalukan. Awak tu melayu, buat cara melayu.. yang Daphene Iking tu tak kisah la. Dia bukan melayu pon dan paling pentingnya bukan Islam. Dia nak berbogel, telanjang bulat or ape pon, dia punya pasal. Tapi yang melayu ni, alahai.. memalukan la.. ingat awak tu minah salleh dari Australia ke ape? Har har har…
Nak cakap bangang kurang bijak, kebanyakkan personaliti TV ni semuanya lulusan University dalam bidang masing-masing. Kot ye pon nak tangkap gambar berbikini bottom spongebob sekalipon (haha), pandai-pandai la simpan.. Ape pon semoga selebriti ni bertaubat dan berpikir dahulu sebelum buang!! Tak salah rasanya nak scuba diving ke, mandi laut ke atau apa sahaja, pakai la pakaian yang bersopan sikit. Bukan berbikini macam tu. Awak kan public figure.. heh!


Pssttt: Bile lagi Melodi mau terjah orang dalam? Kepada beliau tu, sorry, aku malas nak blur kan muka you sebab aku dapat gambar tu pun dah mmg macam tu. Camana aku boleh dapat? pikir balik camana pic personal pon boleh masuk dalam internet… tepuk dada tanya iman ye..tapi seksi jugak u nie yer.hehehe

Monday, March 3, 2008

sydney australia


nak kata mat saleh xde la aku pun kulit putih 2 xde la tapi manis tetap ade la.erm nie gmbar aku mase kat sydney aus n masa nie ngah balik dari beli barang dapur sikit maklum la duk sane kn masak sendiri kan.kalau nak tahu aku nie x la pandai masak sangat tapi semua aku masak kat bsane abis jer sebab lapar kot.hehehe...erm so spe2 nak rase aku masak sila la datang kat restoran aku yang x bukak lagi 2 baru jer nak pecah tanah.hehehehe....ok cow

majlis kongsi raye


askum semua..hehehe nie gambar aku masa majlis kongsi raye dekat ssbj.so malam nie kitoang makan banyak la macam2 ade.tapi paling best aku makan sate la.hehe....erm kire kat tengah 2 ustaz sham n yang pakai baju ungu nie roomate aku name die izu so spe2 nak kenal ngan mamat nie leh la cntc aku k.tapi baju ija nie la yang paling meriah malam 2 maklum la raye xpuas kan.hehehe...so nnt ade pe2 majlis aku kongsi lagi story ngan korang semua k.waslm.....